Prikbord

Nieuws & agenda

Leerlingenraad

Onze nieuwe leerlingenraad is bekend gemaakt!

 

Donato (groep 5), Félynn (groep 6), Ryan (groep 7) en Sem (groep 8) gaan de leerlingen van onze school vertegenwoordigen. Heel veel succes allemaal! 😁

Start Kinderboekenweek 2021

Vandaag even geen meesters en juffen maar andere beroepen zoals kok, dierenarts, vuilnisman etc, bij de start van de Kinderboekenweek.

Communicanten van de Maasköpkes

Op zondag 26 september doen Lex, Sky, Kaylee, Dorian, Ties, Merie en Milo hun eerste heilige communie!

We wensen hun alvast een hele mooie dag toe!

 

 

September 20Continue reading
Nieuw Schooljaar

Vanmorgen zijn we samen ons nieuwe schooljaar gestart. Een nieuw jaar met nieuwe juffen, meesters, nieuwe klasgenootjes, maar ook met nieuw meubilair! 

In de vakantie is er hard gewerkt en er is voor iedere leerling een nieuw setje met een tafel en een stoel met verstelbaar voetenplankje, nieuwe kasten en werkplekken voor de meesters en juffen, statafels en krukjes. In de mediagallerij vinden jullie een impressie. 

September 6Continue reading
Logo

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar hebben we ons nieuwe logo gepresenteerd. Samen met grafisch ontwerpster Daphne Philippen hebben we gezocht naar een kleurrijk en speels logo dat naast de verbondenheid met de Maas en de "kinderkopjes" ook het stapelen van kennis weergeeft. Wij zijn trots op het resultaat, maar oordeelt u vooral zelf.!

September 6Continue reading
Eindtoets groep 8

Deze week hebben de leerlingen uit groep 8 de uitslag van de eindtoets ontvangen.

Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan. We zijn super trots op deze kanjers!

Bag2School: kleding inzameling

 

Na de meivakantie, op maandag 17 mei, start onze Bag2School actie. We gaan weer kleding, schoenen, tassen, riemen, beddengoed en knuffels inzamelen. Dus in de meivakantie kasten opruimen en van maandag 17 t/m vrijdag 21 mei kunnen zakken worden neergezet bij de ingang van de school.

De opbrengst is voor de oudervereniging, die dit bedrag weer zal besteden aan leuke activiteiten/ tractaties voor de kinderen van school.

 

Groeten namens de oudervereniging en het team van de Maasköpkes

Missie, visie en kernwaarden Kindcentrum de Maasköpkes

 

Met trots presenteren we de hereikte missie, visie en kernwaarden van Kindcentrum de Maasköpkes. Deze is tot stand gekomen met behulp van het team en de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.

 

Team Kindcentrum de Maasköpkes

 

Schooladviezen groep 8
Schooladviezen
 

Vorige week zijn de definitieve adviezen voor het voortgezet onderwijs met ouders en leerlingen gedeeld. Ondanks de Corona crisis is het schooladvies op hoofdlijnen op dezelfde wijze tot stand gekomen als in de afgelopen jaren: op basis van werkhouding, motivatie, leerresultaten en leergroei gedurende een langere periode op de basisschool. Ondanks de "onrustige" Corona periode met 2 schoolsluitingen vanaf maart 2020 zijn we er van overtuigd dat we zowel kansrijke als realistische adviezen hebben gegeven. In april staat voor de leerlingen van groep 8 nog de AMN Eindtoets gepland, waardoor het schooladvies bij een goede score eventueel naar boven bijgesteld kan worden (bijstellen naar beneden is niet toegestaan). Dit schooljaar zijn de volgende adviezen gegeven:

 

- Kader: 2

- TL: 2

- TL/Havo: 4

- Havo: 1

- Havo/ VWO: 2

- VWO: 3

 

We zijn trots op onze kanjers van groep 8!

 

Kalender
Thema-avond Technisch lezen + PO VO
Inloopochtend
Studiedag
Herfstvakantie
Nationaal schoolontbijt
Deze week kijkdagen
Schoolfotograaf
November 24Continue reading
Leerlingenraad
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies preferences