Prikbord

Nieuws & agenda


Verrijkingsgroep
5 november

Na een aantal weken voorbereiden, is gisteren de verrijkingsgroep van start gegaan. 

Op basisschool de Maasköpkes bieden wij onderwijs aan dat past bij elk kind. Zo zijn er ook kinderen op school die extra uitdagende leerstof nodig hebben. 

Op donderdag gaan die betreffende kinderen in verschillende groepjes naar het verrijkingslokaal waar ze onderleiding van juf Kirsten en meester Martijn doelen leren stellen, leren plannen en leren evalueren van hun extra taakjes van de methode Levelwerk. Deze taakjes maken ze gedurende de week in de klas. De donderdag erna wordt dit proces geëvalueerd. 

Ook wordt er in de plusgroep enkele weken achter elkaar gewerkt aan een project. Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 is het project “bruggen” van start gegaan. Over enkele weken inventariseren we bij de kinderen welke projecten zij interessant vinden, zodat we de projecten gedurende het schooljaar verder kunnen plannen en een invulling aan kunnen geven.

Ook in groep 1 t/m 4 komt er een uitdagender aanbod voor de kinderen die hier behoefte aan hebben. Met behulp van de smartgames uit de Levelwerkkisten worden zij uitgedaagd.

 

Niet alleen staan uitdagende werkjes en spelletjes centraal. Het leren leren, doelen stellen, plannen van taken, evalueren van taken, samenwerken en presenteren zijn vaardigheden die voortdurend worden geoefend. 

Verder is er in elke groep een verrijkingseiland te vinden, waar alle kinderen aan de slag kunnen gaan met denkspellen.

 

Wij houden jullie op de hoogte!

 

Juf Kirsten & Meester Martijn

 

Terug naar overzicht

Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren