Prikbord

Nieuws & agenda

Praktische zaken
De eerste schooldag zit er op! We hebben genoten!
 
Een paar praktische zaken:

- Bij het brengen en halen mag u gerust op het plein staan, wel met een mondkapje. Graag zelfs in verband met de drukte bij de hekken en het verkeer.

- We vragen u om er voor te zorgen dat uw kind om 8.20 op het plein is zodat de groep om 8.20 met de leerkracht naar binnen kan en de lessen om 08.30 kunnen starten.

-Aanstaande woensdag is GEEN studiedag. De kinderen zijn tot 14.00 op school.

 

 

 

9 februariLees verder
Beslisboom neusverkoudheid

Beslisboom

Per 6 februari is er weer nieuw beleid met betrekking tot neusverkoudheid en schoolgaande kinderen. De beslisboom is als bijlage toegevoegd en ook te raadplegen op http://www.boink.info/beslisboom

 

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, gelden er een aantal regels voor kinderen: zij mogen niet in alle gevallen naar school. De beslisboom is een overzichtelijke, schematische weergave van alle regels van het RIVM. Het RIVM heeft de beslisboom gecontroleerd en goedgekeurd.

 

Het is belangrijk dat de beslisboom altijd van boven naar beneden wordt doorlopen. Begin bij de startvraag en beantwoord de vragen in de juiste volgorde tot je een antwoord hebt.

 

8 februariLees verder
Ondernemer van de maand

Iedere maand zet basisschool de Maasköpkes een ondernemer in het zonnetje. 

Deze ondernemer maakt het mede mogelijk dat we onze mooie schoolkalender kunnen laten maken.

 

In deze maand december staat BSO Novo Horizon in Itteren centraal.

Bedankt Novo Horizon voor jullie bijdrage!

 

Inline image

9 decemberLees verder
Beslisboom versie 14-10-2020

Beslisboom versie 14-10-2020

26 oktoberLees verder
Bedankje van juf Marischa

 

Bedankt ouders van bs. de Maasköpkes,

 

Mijmerend over de vele jaren die ik in Borgharen heb gewerkt, zit ik hier thuis nagenietend tussen mooie  bloemen, cadeautjes, tekeningen, theetjes, teksten in de extra editie van de Oekie Spoekie, kaarten en allerlei lekkers dat ik voor mijn pensioenafscheid van jullie en jullie kinderen, heb gekregen. Wat ben ik die dag verwend. Vele jaren van werken met de kleuters zijn het geweest met vele verschillende momenten. Momenten van verbazing, verwondering en blijdschap (hoe zou het anders kunnen bij kleuters) maar soms ook momenten van ‘met de handen in het haar’, blij dat de dag voorbij is. Maar vooral vele momenten van genieten tussen zoveel creativiteit en inventiviteit die kleuters eigen zijn. Een voorrecht was het om in zo'n waardevolle omgeving te mogen en kunnen werken, hun ontwikkeling te zien en te begeleiden en waar nodig te sturen. De vele oudergesprekken waarin de essentiële gebieden van hun ontwikkeling besproken werden. De thema afsluitingen, in het verleden vaak met een presentatie naar kleuterouders toe. De blokafsluitingen, vieringen  zowel in de kerk als op school. Het kleurrijke carnavalsgebeuren ieder jaar weer. 25 In getal. Voor al die belevingenen ervaringen die nu achter me in de tijd liggen wil ik jullie, ouders van bs. de Maasköpkes,  bedanken. Bedanken voor het vertrouwen dat jullie me in die tijd hebben gegeven en die ik in al die jaren heb mogen ervaren.

Bedankt.

 

Marischa van Baren.

 

Inline image

24 oktoberLees verder
Afscheid juf Marischa

Vandaag hebben wij afscheid genomen van onze juf Marischa! Het was een hele mooie ochtend met: dansjes, filmpjes, liedjes, versjes, toneelstukjes, cadeaus, cadeaus en nog eens cadeaus. Een ochtend met een lach en een traan! Dank aan iedereen die hieraan een bijdrage heeft geleverd. Juf Marischa heeft genoten! 

16 oktoberLees verder
De schilder komt!

In de herfstvakantie worden alle leslokalen, de deuren en deurposten geschilderd. In de kerstvakantie zullen de andere ruimtes en gangen worden aangepakt. 

Weer een heerlijke fris gebouw waarin we samen leren en groter kunnen groeien! 

 

677 stockillustraties, clip-art, cartoons en iconen met Huisschilder -  Getty Images

 

13 oktoberLees verder
Hobbyclub Maaskluivers gaat niet door

Vanwege de aangescherpte Corona maatregelen van gisteravond, heeft de hobbyclub van de Maaskluivers besloten om morgenmiddag geen knutselmiddag te organiseren. De volgende middag staat gepland eind oktober. Hierover ontvangt u t.z.t. nog bericht of deze wel of niet doorgaat.

Hobby

29 septemberLees verder
Bewonersbrief herstel erosieschade Maasoever Borgharen

Zie bijlage voor infobrief over herstel erosieschade Maasoever Borgharen en wat dit betekent voor het verkeer en de veiligheid. 

Graag extra aandacht voor veiligheid bij het brengen en halen van de leerlingen van bs. De Maasköpkes.

29 septemberLees verder
Kalender
Nationale complimentendag
1 maartLees verder
Week van de Lentekriebels
15 maartLees verder
Juf Mirte jarig
20 maartLees verder
Week van het geld
22 maartLees verder
Nationale rekendag
24 maartLees verder
Studiedag: alle leerlingen vrij
25 maartLees verder
Paasviering kerk
1 aprilLees verder
Paasactiviteit
2 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren