Prikbord

Nieuws & agenda

Fijne feestdagen

Het jaar 2021 loopt ten einde, de feestelijkheden eind december zijn aangebroken. We wensen al onze leerlingen, ouders en kindpartners gezelligheid en liefde toe tijdens de viering van Kerst en oud & nieuw, ook als de Corona maatregelen dit lijken te dwarsbomen. Laten we elkaar vasthouden in hoofd en hart, waar fysiek de afstand groter is dan ooit tevoren. Samen kunnen we in deze tijd toch veel voor elkaar betekenen. We kijken uit naar een nieuw jaar, waarin we hopen elkaar weer echt te mogen ontmoeten en begroeten. Voor nu: blijf gezond!

23 decemberLees verder
Vrolijke Kerstliedjes uit groep 1/2
21 decemberLees verder
Verrijkingsgroep

Vandaag zijn er weer mooie stappen gezet met de kinderen in de verrijkingsgroep. We geven jullie graag een kijkje in het proces: 

Groep 1-2
De kinderen van groep 1-2 zijn vandaag aan de slag geweest met het onderwerp “drijven” en “zinken”. Ze hebben de spulletjes gesorteerd. Wat kan er volgens de kinderen drijven? En wat zinkt er? Vervolgens hebben ze een bolletje klei gekregen. Dit zakte direct naar de bodem. De kinderen hebben toen de opdracht gekregen om de klei van vorm te veranderen, zodat het bleef drijven. Ze hebben er een kommetje van gemaakt. Al het water bleef gelukkig uit het kommetje! Volgende week gaan we hier mee verder. 

Groep 3-4
Het project waar de leerlingen van groep 3-4 de komende weken aan werken is het project “menu”. Het is bijna Kerstmis. Met de kinderen is stilgestaan bij het woord “driegangenmenu”. Wat is dit nu eigenlijk? Waar bestaat het uit? Een driegangenmenu bestaat uit een voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht. Samen zijn we een menukaart gaan ontwerpen met deze gerechten. Volgende week gaan wij bedenken wat de gerechten kosten en gaan we op zoek naar recepten van deze gerechten. Ook gaan we een boodschappenlijstje maken en kijken hoeveel geld we nodig hebben, want na de vakantie gaan we een echt recept maken (afmeten en wegen) en hiervan smullen! Mmmm.. 

Groep 5-6 en 7-8
Groep 5 t/m 8 legt voor nu vooral de focus op het plannen en evalueren van de werkjes van Levelwerk. Elke donderdag maken ze samen met juf Kirsten en meester Martijn een nieuwe planning voor de week erna. Er wordt bekeken welke taken en smartgames er zijn en de kinderen maken een inschatting hoe lang ze over een bepaalde taak doen. De eerder gemaakte taken worden besproken en geëvalueerd. Verder hebben de leerlingen aan het begin van de periode een doel voor zichzelf gesteld. Hier wordt voortdurend aan gewerkt en op teruggeblikt. 

Groep 5 t/m 8 is bezig met het project bruggen. Eerst hebben ze zelf van papier een stevige brug proberen te maken. De brug is met gewichtjes getest. Wanneer de brug niet stevig genoeg was, mochten ze op onderzoek gaan om te kijken hoe de brug steviger gemaakt kon worden en hun ontwerp aanpassen. Zo kwamen we er achter dat de driehoekconstructie de stevigste constructie is. Verder zijn we aan de slag gegaan met tegenstellingen en hebben we een brug met tegenstellingen ontworpen in een tekenopdracht. Bijvoorbeeld: nieuw – oud, arm – rijk, vrolijk – saai, groot – klein. Daarnaast zijn we op onderzoek gegaan op internet over bruggen in Maastricht. Hoe zien de bruggen eruit? Wanneer zijn ze gebouwd? Wat is er speciaal aan? Welke constructie is gebruikt? Hier gaan we volgende week nog mee verder. 

Met vriendelijke groet, 

Juf Kirsten & Meester Martijn

9 decemberLees verder
Verrijkingsgroep

Na een aantal weken voorbereiden, is gisteren de verrijkingsgroep van start gegaan. 

Op basisschool de Maasköpkes bieden wij onderwijs aan dat past bij elk kind. Zo zijn er ook kinderen op school die extra uitdagende leerstof nodig hebben. 

Op donderdag gaan die betreffende kinderen in verschillende groepjes naar het verrijkingslokaal waar ze onderleiding van juf Kirsten en meester Martijn doelen leren stellen, leren plannen en leren evalueren van hun extra taakjes van de methode Levelwerk. Deze taakjes maken ze gedurende de week in de klas. De donderdag erna wordt dit proces geëvalueerd. 

Ook wordt er in de plusgroep enkele weken achter elkaar gewerkt aan een project. Voor de kinderen uit de groepen 5 t/m 8 is het project “bruggen” van start gegaan. Over enkele weken inventariseren we bij de kinderen welke projecten zij interessant vinden, zodat we de projecten gedurende het schooljaar verder kunnen plannen en een invulling aan kunnen geven.

Ook in groep 1 t/m 4 komt er een uitdagender aanbod voor de kinderen die hier behoefte aan hebben. Met behulp van de smartgames uit de Levelwerkkisten worden zij uitgedaagd.

 

Niet alleen staan uitdagende werkjes en spelletjes centraal. Het leren leren, doelen stellen, plannen van taken, evalueren van taken, samenwerken en presenteren zijn vaardigheden die voortdurend worden geoefend. 

Verder is er in elke groep een verrijkingseiland te vinden, waar alle kinderen aan de slag kunnen gaan met denkspellen.

 

Wij houden jullie op de hoogte!

 

Juf Kirsten & Meester Martijn

 

5 novemberLees verder
Leerlingenraad

Onze nieuwe leerlingenraad is bekend gemaakt!

 

Donato (groep 5), Félynn (groep 6), Ryan (groep 7) en Sem (groep 8) gaan de leerlingen van onze school vertegenwoordigen. Heel veel succes allemaal! 😁

15 oktoberLees verder
Start Kinderboekenweek 2021

Vandaag even geen meesters en juffen maar andere beroepen zoals kok, dierenarts, vuilnisman etc, bij de start van de Kinderboekenweek.

6 oktoberLees verder
Communicanten van de Maasköpkes

Op zondag 26 september doen Lex, Sky, Kaylee, Dorian, Ties, Merie en Milo hun eerste heilige communie!

We wensen hun alvast een hele mooie dag toe!

 

 

20 septemberLees verder
Nieuw Schooljaar

Vanmorgen zijn we samen ons nieuwe schooljaar gestart. Een nieuw jaar met nieuwe juffen, meesters, nieuwe klasgenootjes, maar ook met nieuw meubilair! 

In de vakantie is er hard gewerkt en er is voor iedere leerling een nieuw setje met een tafel en een stoel met verstelbaar voetenplankje, nieuwe kasten en werkplekken voor de meesters en juffen, statafels en krukjes. In de mediagallerij vinden jullie een impressie. 

6 septemberLees verder
Logo

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar hebben we ons nieuwe logo gepresenteerd. Samen met grafisch ontwerpster Daphne Philippen hebben we gezocht naar een kleurrijk en speels logo dat naast de verbondenheid met de Maas en de "kinderkopjes" ook het stapelen van kennis weergeeft. Wij zijn trots op het resultaat, maar oordeelt u vooral zelf.!

6 septemberLees verder
Kalender
Leerlingenraad
9 februariLees verder
Inloopochtend
21 februariLees verder
Studiedag
23 februariLees verder
Carnavalsviering
25 februariLees verder
Carnavalsvakantie
28 februariLees verder
Week van de lentekriebels
14 maartLees verder
Paasactiviteit
15 aprilLees verder
Paasmaandag
18 aprilLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren