Prikbord

Nieuws & agenda

Communicanten van de Maasköpkes

Op zondag 26 september doen Lex, Sky, Kaylee, Dorian, Ties, Merie en Milo hun eerste heilige communie!

We wensen hun alvast een hele mooie dag toe!

 

 

20 septemberLees verder
Nieuw Schooljaar

Vanmorgen zijn we samen ons nieuwe schooljaar gestart. Een nieuw jaar met nieuwe juffen, meesters, nieuwe klasgenootjes, maar ook met nieuw meubilair! 

In de vakantie is er hard gewerkt en er is voor iedere leerling een nieuw setje met een tafel en een stoel met verstelbaar voetenplankje, nieuwe kasten en werkplekken voor de meesters en juffen, statafels en krukjes. In de mediagallerij vinden jullie een impressie. 

6 septemberLees verder
Logo

Op de eerste schooldag van het nieuwe schooljaar hebben we ons nieuwe logo gepresenteerd. Samen met grafisch ontwerpster Daphne Philippen hebben we gezocht naar een kleurrijk en speels logo dat naast de verbondenheid met de Maas en de "kinderkopjes" ook het stapelen van kennis weergeeft. Wij zijn trots op het resultaat, maar oordeelt u vooral zelf.!

6 septemberLees verder
Eindtoets groep 8

Deze week hebben de leerlingen uit groep 8 de uitslag van de eindtoets ontvangen.

Ze hebben het allemaal fantastisch gedaan. We zijn super trots op deze kanjers!

Bag2School: kleding inzameling

 

Na de meivakantie, op maandag 17 mei, start onze Bag2School actie. We gaan weer kleding, schoenen, tassen, riemen, beddengoed en knuffels inzamelen. Dus in de meivakantie kasten opruimen en van maandag 17 t/m vrijdag 21 mei kunnen zakken worden neergezet bij de ingang van de school.

De opbrengst is voor de oudervereniging, die dit bedrag weer zal besteden aan leuke activiteiten/ tractaties voor de kinderen van school.

 

Groeten namens de oudervereniging en het team van de Maasköpkes

29 aprilLees verder
Missie, visie en kernwaarden Kindcentrum de Maasköpkes

 

Met trots presenteren we de hereikte missie, visie en kernwaarden van Kindcentrum de Maasköpkes. Deze is tot stand gekomen met behulp van het team en de oudergeleding van de medezeggenschapsraad.

 

Team Kindcentrum de Maasköpkes

 

17 maartLees verder
Schooladviezen groep 8
Schooladviezen
 

Vorige week zijn de definitieve adviezen voor het voortgezet onderwijs met ouders en leerlingen gedeeld. Ondanks de Corona crisis is het schooladvies op hoofdlijnen op dezelfde wijze tot stand gekomen als in de afgelopen jaren: op basis van werkhouding, motivatie, leerresultaten en leergroei gedurende een langere periode op de basisschool. Ondanks de "onrustige" Corona periode met 2 schoolsluitingen vanaf maart 2020 zijn we er van overtuigd dat we zowel kansrijke als realistische adviezen hebben gegeven. In april staat voor de leerlingen van groep 8 nog de AMN Eindtoets gepland, waardoor het schooladvies bij een goede score eventueel naar boven bijgesteld kan worden (bijstellen naar beneden is niet toegestaan). Dit schooljaar zijn de volgende adviezen gegeven:

 

- Kader: 2

- TL: 2

- TL/Havo: 4

- Havo: 1

- Havo/ VWO: 2

- VWO: 3

 

We zijn trots op onze kanjers van groep 8!

 

4 maartLees verder
Waarnemend directeur

Geachte ouders,

Sedert 1 maart jl. ben ik tijdelijk aangesteld als waarnemend directeur van basisschool De Maasköpkes. Langs deze weg wil ik me graag kort aan u voorstellen.

 

Mijn naam is Lou Quaedackers, 56 jaar oud en geboren en getogen in Maastricht. Getrouwd en woonachtig in Maastricht-west. Vader van Ies (26 jaar, werkzaam als leerkracht op basisschool De Letterdoes) en Tans (22 jaar, student aan de Hogeschool Zuyd). Mijn hobby’s zijn wandelen, wielrennen (zowel passief als actief), theaterbezoek en het geven van rondleidingen o.a. op de militaire begraafplaats in Margraten.

 

Mijn lagere schooltijd heb ik doorgebracht op basisschool Sint Oda en mijn middelbare schooltijd op het “Stedelijk”. Vervolgens heb ik de Katholieke Pedagogische Academie in Maastricht gevolgd, waarna ik op mijn “oude” basisschool aan de slag ben gegaan: eerst als vrijwilliger, vervolgens als leerkracht, adjunct-directeur en tenslotte als directeur. Vanaf 2002 ben ik 12 jaar als meerscholig directeur werkzaam geweest op verschillende basisscholen van stichting MosaLira, waaronder basisschool Het Mozaïek (Caberg) en fusieschool Manjefiek (Malberg). Sedert 2015 ben ik directeur van kindcentrum Anne Frank in de wijk Heugem. Als waarnemend directeur zal ik de komende tijd “op de winkel passen” en samen met het team zorgen voor een goede afronding van het huidige schooljaar en noodzakelijk voorbereidingen treffen voor het nieuwe schooljaar.

 

Vanwege de geldende corona maatregelen is de kans helaas klein dat we elkaar in de komende tijd persoonlijk zullen ontmoeten. Ik verheug me desondanks op de samenwerking met het team, ouders, MR, kindpartners en verenigingen in Borgharen.

 

Met vriendelijke groet,

Lou Quaedackers

Directeur kindcentrum Anne Frank

Waarnemend directeur basisschool De Maasköpkes

2 maartLees verder
Praktische zaken
De eerste schooldag zit er op! We hebben genoten!
 
Een paar praktische zaken:

- Bij het brengen en halen mag u gerust op het plein staan, wel met een mondkapje. Graag zelfs in verband met de drukte bij de hekken en het verkeer.

- We vragen u om er voor te zorgen dat uw kind om 8.20 op het plein is zodat de groep om 8.20 met de leerkracht naar binnen kan en de lessen om 08.30 kunnen starten.

-Aanstaande woensdag is GEEN studiedag. De kinderen zijn tot 14.00 op school.

 

 

 

9 februariLees verder
Kalender
Start kinderpostzegelactie
29 septemberLees verder
Dag van de leerkracht
5 oktoberLees verder
Kinderboekenweek
6 oktoberLees verder
Boekenmarkt
13 oktoberLees verder
Thema-avond Technisch lezen + PO VO
18 oktoberLees verder
Inloopochtend
18 oktoberLees verder
Studiedag
20 oktoberLees verder
Herfstvakantie
25 oktoberLees verder
Schoolwebsite door SchouderCom
Cookies voorkeuren